Το αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων σε δωρεάν εκτυπώσιμη μορφή.
Παίξε και γίνε πάλι παιδί ή μάθε στους νεότερους κάτι από τα παλιά!

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που βοηθά τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους  και να εξασκήσουν όχι μόνο την  ορθογραφία αλλά και να τη μνήμη τους.

Απαραίτητα:
Μολύβι  & Χαρτί ή μερικές εκτυπώσεις από το free printable του callmom.gr 
 
Οι κατηγορίες:
Υπάρχουν οι βασικές κατηγορίες «Όνομα, Ζώο, Φυτό, Πράγμα, Επάγγελμα» και από εκεί και πέρα μπορεί να προσθέσεις ό,τι θέλεις π.χ. Χώρα, Χρώμα, Φαγητό 
 
Πως παίζεται:
Ο πρώτος παίχτης (τυχαία) ξεκινάει λέγοντας «Α» και συνεχίζει να λέει την αλφαβήτα από μέσα του μέχρι ο διπλανός του να τον διακόψει. Το παιχνίδι ξεκινά με το γράμμα στο οποίο τον σταμάτησε.
Ο γύρος τελειώνει όταν κάποιος παίχτης συμπληρώσει όλες τις κατηγορίες και αφού πρώτα δώσει 10 δευτερόλεπτα προθεσμία στους συμπαίκτες του (ανακοινώνοντας φωναχτά τον αριθμό «1» για να ξέρουν από πότε ξεκινά ο χρόνος και φωνάζοντας «Stop» στο τέλος του.
 
Βαθμολογία:
Στο τέλος κάθε γύρου διαβάζονται οι απαντήσεις με τη σειρά και υπολογίζεται η βαθμολογία. Παίρνεις 20 βαθμούς αν είσαι ο μόνος που έχει βρει λέξη στη συγκεκριμένη κατηγορία, 10 βαθμούς αν είναι διαφορετική η λέξη σου από αυτή των υπολοίπων και 5 αν έχεις βρει την ίδια λέξη έστω και με έναν από τους συμπαίκτες σου.
  
Κανόνες:
Οι κανόνες συνήθως συμφωνούνται πριν το παιχνίδι. Συνήθως δεν επιτρέπονται ξένες λέξεις . Θα πρέπει να γίνει μια «συμφωνία» για το τι ακριβώς μπορεί να θεωρηθεί ως «Πράγμα» ή αν π.χ. τα ποτά μπορούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία «Φαγητό». Η παρουσία ενός λεξικού σε κοντινή απόσταση πάντα βοηθά σε τυχόν ενστάσεις και μικροκαυγαδάκια! 




Καλή διασκέδαση !